Försåddsrummen

Tidigare har jag inte planerat och fixat så mycket med försådden, men i år anstränger jag mig verkligen pga 1. behöver odla perenner till nya rabatten (billigare) och 2. jag är sjukskriven och orkar inte göra så mycket på dagarna och har därmed tid hemma till att pyssla med sådden.

Våra fönster vätter mot norr och söder, så jag har helt enkelt ockuperat de tre söderfönstrena på övre plan till försådden (det finns inga fönsterbräden på entréplanets vardagsrum och det är lättare att hålla bara ett rum svalt i huset).

Grorummet
I yngsta dotterns rum har jag grorummet, där är det normal rumstemperatur. Såbrättet och liknande krukor står här (har även fått börja med plastförpackningar nu när allt annat är upptaget). Månadssmultronplantorna står under en duk för groning i mörker. (Misslyckades helt med första omgången).

image

I övrigt har jag funkia, körsbärstomat, luktärt, dvärgluktärt, blomman för dagen, tagetes, strandkrassing, myskmadra och massa rudbeckia på groning här.

image

När de får sitt andra bladpar så åker de i regel in till svala rummet bredvid.

Två av de nyaste krukväxterna palettblad får även stå här för de är så kinkiga med att få sol.

Svala rummet
I sovrummet har jag slagit av elementen och här är fönstret mer eller mindre öppet dygnet runt utom när ingen är hemma (jag är hemma mest hela dagarna). Här försöker jag hålla cirka 18 grader men det varierar mellan 17-23 beroende på väder och hur mycket fönstret är öppet. Jag kollar tempen flera gånger om dagen och försöker jämna ut svängningarna.

Idag fick jag användning för en handdukshylla som vi egentligen köpte till badrummet. Men eftersom vi ska renovera så tyckte min make att den inte passar in där. Så nu får det bli en tillväxtshylla. Kanske ställer den utomhus senare, vi får se.

image

(Drog ner rullgardinen för att slippa motljus vid fotograferingen).

Här växer dahlia, potatis, pastellakleja, zinnia, penséer, mirakelblomma resp. blomman för dagen på växtstödet.

image

Hur jag ska få plats framöver är ännu oklart men det får lösa sig med tiden. Skulle även kunna göra Stellas rum till ett svalt rum när allt är grott. Om cirka 1-1,5 månader ska ju allt ut i trädgården så nu är det inte långt kvar. (Jag startade 9 mars så har kört i drygt en månad nu).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s