Olika projekt i trädgården

Nyaste rabattsnutten blev klar för någon vecka sedan. Här ska snart dahlior och rudbeckior blomma i alla regnbågens färger. Löjtnadshjärta i mitten och vita smultron samt allium till höger.

image

Den stora rabatten börjar se bättre ut, men det saknas en hel del växter. Väntar dels på bättre väder och dels på att försådden ska växa till sig.

image

Är riktigt nöjd med denna början på sagostråket med plommonträd, schersminbuske, gåstenar och sedan en hästskoformad syrénberså. I sommar kommer där att slingra luktärter och växa solrosor.

image

En klase syrénblommor blev det redan i år!

Jag har snört ihop ett växtstöd för några blomman för dagen i den långa rabatten.

image

image

Pallkragarna växer på. Potatis i två, morötter i en och rädisor samt ärter i en (den har fått en “kjol” av fiberduk för att försvåra för sniglarna att krypa upp).

image

Sist men inte minst så har vi vår lilla kretsloppspark med upp och nedvända grästuvor som ska bli gräs samt kompost och en vinbärsbuske.

Konstigt ställe för en vinbärsbuske kanske du tycker och jooo… Den fick någon sjukdom förra året så jag ställde den i “slänghögen” i höstas. Där lyckades den rota sig och i år ser den fin ut. Om den fortsätter vara fin så återplanterar vi den borta vid bärbuskarna. Då får vi två svartvinbär och det är ju inte fel. ☺

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s